Fascia Behandling

Fascia Behandling


Vad är Fasciabehandling?

Med en fascia behandling kommer man djupare än jag någonsin kommit med mina fingrar, när jag masserade. Därmed kommer man också åt skador och spänningar som sitter djupare. Tennisarmbågar, frozen shoulder och plantar fascit är annars besvärliga åkommor, som det oftast går att få bukt på med denna maskin. Och av egen erfarenhet så vet jag att även celluliter är behandlingsbara med denna fantastiska maskin.

Djupvågsmaskinen

AtlasBalansen,  eller Swedish Vibes, som denna svenska djupvågsmaskin heter, vibrerar med 400 till 1200 harmoniska pulseringar per minut. På så vis sätter maskinen igång vågrörelser som sprids genom fascian likt ringar på vattnet och stora områden kan behandlas på kort tid, både brett och djupt.

.

AtlasBalansen Swedish Vibes

Fascian

Fascia är väldigt anpassningsbar och omformas efter belastning och behov. Överanstränger man en kroppsdel, för länge och ofta, försöker fascian stärka upp sig. Då kommer den att stelna till och få ett ökat tryck.

Det finns gott om smärtreceptorer i fascian som kan signalera smärta. Blir fascian stel och får sämre flöde på grund av skada, sjukdom, överansträngning, stillasittande, dålig livsstil, diet osv så utsätts nervreceptorerna för ett högre tryck och retas därför att signalera med mer smärta. Detta är en av anledningarna till att smärta och spänningar ofta släpper ganska snart efter en behandling med maskinen.

Fascian är ett extremt intressant organ, där man har mycket kvar att lära. Man har bara forskat på fascian i några år, så det kommer ständigt ny information och kunskap i ämnet. Så sent som 2018 blev den accepterad som kroppens största organ.

Både hästar och hundar mår också väldigt bra av fascia behandlingar.